Nieuws

12-10-2024 Wielsbeke Loopt 5 km

Mooi weer en 252 deelnemers op de 5 km, ideale omstandigheden voor de start van het winterseizoen. Bart behaalde een knappe 6e plaats.

29/09/2024 Duatlon Bellegem 3,5-25-3,5 km

Bart kon zijn duatlonseizoen afsluiten met een knappe prestatie en kwam als 7e van de 63 deelnemers over de streep. Maar blijkbaar had hij bij de inschrijving een verkeerde chip voor elektronische tijdsopname gekregen en is zijn elektronische tijdsregistratie aan startnummer 44 toegekend waardoor Bart in de uitslag niet op de correcte plaats is terechtgekomen.

21/09/2024 Duatlon Langemark 7,7-39-3,8 km

In een aangename wedstrijd onder schitterende weersomstandigheden behaalde Bart de 20e plaats algemeen en was hiermee 3e M40. De conditie is nog steeds goed in het vooruitzicht van de wedstrijd in Bellegem, waarmee het duatlonseizoen 2024 zal afgesloten worden.

01/09/2024 Memorial Igor Decraene 28,5 km

Voor het eerst was er geen tijdrit meer voor recreanten maar recreantenkoersen voor -40 en voor +40jaar. In de wedstrijd voor +40 bleef Bart rustig in de groep tot de laatste vijf kilometer. Daar ging hij in de aanval en slechts een renner kon aansluiten. Het tweetal behield een kleine voorsprong en op 1 km van de streep kwamen nog twee man aansluiten. In een langgerekte spurt kwam Bart als 2e over de streep.

24/08/2024 Duatlon Zele 4,8-35-2,4 km

Bij het klaarmaken om naar de wedstrijd te vertrekken bleek er een probleem met de fiets waardoor Bart zijn 10 jaar oude Pinarello moest van stal halen om toch aan de wedstrijd te kunnen deelnemen. Het eerste lopen viel best mee, maar tijdens het fietsen kreeg Bart het moeilijk en in de tweede loopproef maakte hij de wedstrijd rustig af. Hij kwam als 44e over de streep en was 6e M40.

17/08/2024 Egmontloop Zottegem 6 km

Bart liep een goede wedstrijd, kon de laatste kilometer nog twee atleten voorbijsnellen en behaalde zo de tweede plaats. Hij mocht als 1e Master (M35) nog eens op het hoogste trapje staan op het podium.

16/08/2024 Duatlon Halle 5-32-5 km

Het vernieuwde loopparcours bleek een meevaller. Maar door de regen was het vooral voorzichtig zijn in de bochten tijdens het fietsen. Bart behaalde de 42e plaats en was 8e M40.

07/07/2024 Dwars door Zulte 4 km

Naar jaarlijkse traditie nam Bart deel aan deze wedstrijd met het team van Sobinco. Hij behaalde de 7e plaats.

06/07/2024 Duatlon Pittem 5-21-2,5 km

Felle rukwinden maakten de wedstrijd extra hard. Bart kon een goede prestatie neerzetten. Hij behaalde de 15e plaats en werd als eerste M40 afgevlagd.

28/06/2024 Sportievak Run Bellegem 5 km

Deze wedstrijd, mede georganiseerd door de duatlon vrienden van het Bellegems Multisport Team, was een mooi tussendoortje waar Bart als derde mee op het podium mocht.

16/06/2024 Duatlon Kortrijk 6,6-44-2,7 km

Met 317 deelnemers was de Duatlon van Kortrijk weer een groot succes. Bart zorgde voor een goede prestatie en kwam als 54e over de streep. Hij was hiermee 6e M40.

24/05/2024 Decathlon Kortrijk Team Run Estafetteloop 5x5 km

Het mannenteam van Joggingclub Waregem met Bart Van Houcke, Pedro Dujardin, Joost Dewaele, Christophe Colpaert en Bart Verkaemer was het snelste van de 10 mannenteams. Het succes van Joggingclub Waregem was compleet met ook nog een overwinning van het damesteam en een tweede plaats van het gemengd team.

19/05/2024 Duatlon Damme 4-45-10 km

Door een ongeval met een kraanwagen kon de wedstrijd niet op het vooropgestelde uur van start gaan. Na één uur wachten werd uiteindelijk toch het startschot gegeven. Bart zette een goede prestatie neer. Hij behaalde de 31e plaats en was 7e M40.

01/05/2024 Duatlon Kruisem 4-27-4 km

Echt zomerweer zorgde voor een aangename wedstrijd zowel voor de atleten als de toeschouwers. Bart behaalde de 59e plaats algemeen en werd als 5e Master afgevlagd.

28/04/2024 Duatlon Tielt 2,5-20-5 km

Een bochtenrijk parcours dat nergens vlak is en stevige windvlagen zorgden er voor dat het een lastige wedstrijd werd. Bart behaalde de 35e plaats algemeen en was hiermee 8e Master.

21/04/2024 Duatlon Tongerlo 6-21-3 km

Bart behaalde de 30e plaats algemeen en mocht als derde Master op het podium. Meteen een geslaagde start van het nieuwe duatlonseizoen.

17/03/2024 Zwinstedenloop Sluis 4 km

Met een goed gevoel en een vierde plaats kon Bart deze wedstrijd afwerken. Nu verschuift het accent meer naar fietstrainingen om klaar te zijn voor het duatlonseizoen dat start op 21/04/2024 in Tongerlo.

10/03/2024 E3-Gavercross Harelbeke 4,8 km

Na twee maanden zonder wedstrijden mag in voorbereiding op het duatlonseizoen weer aangeknoopt worden met de competitie. In de E3-Gavercross behaalde Bart een mooie 2e plaats.

30/12/2023 Sylvesterjogging Wielsbeke 5 km

Bart kon het jaar 2023 afsluiten met een 6e plaats.

Hij kan tevreden terugkijken op zijn sportjaar 2023. De Lotto Duatlon Series waren het voornaamste doel en hierin behaalde hij de tweede plaats in het eindklassement van de categorie M40.

Voor het komende jaar ligt het accent weer op het duatlon seizoen dat van start gaat in Tongerlo op 21-04-2024.